Met Versiebeheer van Xenioss werkt je team nog beter samen 

Een goede samenwerking is van levensbelang bij het ontwikkelen van nieuwe software. In enthousiasme, vergeetachtigheid of gewoon ‘de flow’ wil het helaas toch nog wel eens gebeuren dat die samenwerking niet helemaal volgens plan verloopt. Versiebeheer van Xenioss biedt één van de oplossingen.  

Want laten we wel wezen, wanneer je met veel mensen aan een project werkt, moet je secuur zijn. Als de één iemand code heeft aangepast, kan de volgende daarop voortborduren. Het is dan wel van belang dat er ook daadwerkelijk in de meest actuele versie wordt gewerkt. Gebeurt dat niet, dan ontstaat er een versnippering van het project. Dat probleem is vrij makkelijk te tackelen. 

Geen getreuzel en altijd actueel 

Bij Xenioss hebben we een systeem gebouwd waarbij je nooit tegelijk in hetzelfde bestand werkt. Zo voorkom je de versnippering van één project. Geen zorgen, het laatste bestand raakt niet zomaar kwijt. Het wordt namelijk uitgecheckt, waarna niemand meer in het bestand kan werken dan degene die het heeft uitgecheckt. Je kunt altijd zien wié dat is geweest. Is hij of zij lang bezig met een project? Je stuurt gemakkelijk een berichtje met de vraag of het weer ingecheckt kan worden. Snelle communicatie is belangrijk bij een goede samenwerking, dus ook daar hebben we aan gedacht. 

De versie die terug wordt gezet in het systeem, is daarmee altijd actueel. De laatste wijzigingen zijn ook echt de laatste wijzigingen. Geen dubbelingen, vreemde bugs of onvoorziene omstandigheden en daarmee ook veel minder kans op fouten en vertragingen. Een kant en klare oplossing om altijd in de laatste versie te werken. 

Maak je agile team nog behendiger 

Deze oplossing is daarbij ook nog eens extra geschikt als je team agile werkt. Je kunt met versiebeheer namelijk taken toewijzen aan verschillende collega’s. Op deze manier weet iedereen exact wat hij of zij moet doen. En kun je snel zien of iemand op schema loopt. Je grijpt daarmee sneller in als het in de soep dreigt te lopen. Zo lopen al je projecten nóg meer op rolletjes. En heb je een geautomatiseerd logboek, zodat je altijd kunt vinden wat door wie en wanneer gedaan moest worden. En of het is gebeurd. 

We hechten bij Xenioss veel waarde aan veiligheid, al je gegevens zijn dan ook in veilige handen bij ons. Servers zijn getest en gecontroleerd en wat de Algemene Verordening Persoonsgegevens betreft zijn we up to date. We leggen voor jou makkelijk de link naar je eigen bedrijfssoftware dankzij externe koppelingen (APi).