Wat doet een assetmanagementsysteem?

Een assetmanagementsysteem vervult meerdere functies. U gebruikt Xenioss voor assetbeheer om alle soorten assets te monitoren. Met behulp van onze software voor assetbeheer kunt u fysieke en digitale activa volgen.

Xenioss kan worden gebruikt om voorraden, hardwareapparaten, gebouwstructuur en andere software bij te houden. Het systeem helpt ook bij het beheer van de levenscyclus van assets. Xenioss kan assets in alle stadia volgen, van aankoop tot verwijdering.

Xenioss helpt om het proces van asset management te optimaliseren. U Xenioss gebruiken om alle soorten documenten, inclusief software-installaties, zakelijke services, documenten en andere, in één opslagplaats bij te houden.

Toepassing van Xenioss begint doorgaans met het vastleggen van informatie over de fysieke en digitale assets van het bedrijf. De informatie wordt gebruikt om de locatie van assets te bewaken en om de juiste beslissingen te nemen over het vermogensbeheer.

Xenioss volgt assets, zorgt voor naleving van licenties en bewaakt de onderhoudsgeschiedenis door middel van een audittrail. Het gebruik van Xenioss bespaart tijd en moeite bij het controleren van de asset.

Een belangrijk onderdeel van Xenioss zijn de (contract)gegevens. Gegevens worden vaak verzameld bij de fabrikant of detailhandelaar en bevatten details zoals licentierechten, versienummer, leveranciers-SKU, serviceniveaus en andere essentiële informatie over de asset.

Belang van assetmanagementsysteem

Assetbeheer is belangrijk voor bedrijven van elke omvang. Xenioss helpt bij een nauwkeurige registratie van alle soorten assets. Het gebruik van Xenioss kan helpen bij een efficiënte resourceplanning. Het kan ook het risico op diefstal van assets verminderen. 

Xenioss helpt om de assets op verschillende locaties en afdelingen te bewaken. U komt te weten waar de assets zich bevinden. U kunt rapporten uitvoeren om meer te weten over eigendom, servicegegevens en andere inzichtelijke informatie.

Verbeterde zichtbaarheid van assets zorgt ervoor dat de assets niet zoekraken. U kunt assets en details toevoegen en een periodieke audit van de asset plannen.

Xenioss helpt ook bij het beheer van de afschrijving van assets. Voorheen controleerden de meeste bedrijven hun assets handmatig met behulp van spreadsheets. Dit proces was vaak foutgevoelig, wat leidde tot problemen met de waardering van assets.

Als u over de mogelijkheden van Xenioss leest, wordt het gemakkelijk om de juiste software voor u bedrijf te kiezen. Overweegt u een gratis demo uit te proberen? Dat kan! Vul nu het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Houd te allen tijde uw waardevolle assets bij

Volg uw middelen en voorkom dat ze verdwijnen of beschadigd raken.

Maak assets toegankelijk voor anderen

Organiseer uw items op de juiste manier, zodat collega's of gebruikers weten wat er beschikbaar is.

Verhoog de verantwoordelijkheid van mensen die assets gebruiken

Weet wie uw assets gebruikt, sinds wanneer en wanneer ze terug moeten komen.

Al uw assets op één plek

Ons assetbeheersysteem geeft u een realtime overzicht van de locaties van activa. Doorzoek uw administratie en vind eenvoudig alle asset-informatie en bijlagen (bonnen, garantiecertificaten) die u meteen nodig heeft.

Beter teamwerk, beter assetsbeheer

Verleen systeemtoegang aan gebruikers (gebruik SSO voor maximale veiligheid), laat ze hun eigen assets bezoeken en onderteken een digitale overeenkomst bij het ophalen. U bespaart veel tijd en zij zijn verantwoordelijk voor de middelen die ze gebruiken.

Geïntegreerd scannen van uw QR-codes

Gebruik uw telefoon om assets binnen enkele seconden te identificeren. Voorkom verwarring over het hebben van de juiste items en haal menselijke fouten uit de vergelijking.