VCA

De Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, ofwel VCA, wordt steeds vaker door opdrachtgevers geëist als garantie dat een aannemer aan minimale eisen voldoet ten aanzien van Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

Xenioss heeft een krachtig hulpmiddel ontwikkeld die helpt bij de beheersing van deze risicovolle activiteiten en de documentatie hiervan. Denk hierbij aan;

Digitale formulieren

Alle formulieren digitaal kunnen invullen en onderhouden, waardoor er bij een audit sneller en duidelijker een overzicht te kunnen laten zien. Denk aan WPI’s LMRA, Ongevallen etc.

Foto's

Foto’s, documenten kunnen toevoegen aan je formulieren voor verduidelijking van de situatie.

Voor ingevulde formulieren

De formulieren zijn van tevoren met algemene data ingevuld, zodat werknemers meer tijdwinst hebben.

Notificaties

Projectleider, VGM-Coördinator en klant kunnen notificaties krijgen als situaties niet veilig zijn, waardoor en sneller en accurater kan worden gehandeld.

Dashboard

Dashboarding zodat je per project/gebruiker/formulier een overzicht hebt.

Reminders

Herinneringen geven als een werknemer nog een formulier moet invullen.

Consulting

Xenioss kan hierin ook advies geven om snel klaar te zijn voor een certificering van uw bedrijf. Middels een VCA-handboek, die Xenioss kan leveren, beschrijft u de veiligheidsprocedures in uw bedrijf om aan de VCA-checklist te voldoen. Een gecertificeerd VCA-systeem biedt uw bedrijf de volgende voordelen:

Arbo-wet proof

U voldoet tevens aan de verplichtingen vanuit de Arbo-wet

Bewustzijn

Veiligheidsbewustzijn bij medewerkers

In control

Betere organisatie t.a.v. werken op locatie

In buisiness

'in business' blijven bij opdrachtgevers die VCA eisen.

Door het doorlopen van een strak stappenplan zetten wij een goed werkend, maar zeer praktisch VCA-hulpmiddel neer in uw organisatie. Ook al is uw bedrijf al gecertificeerd voor VCA, kan Xenioss hier nog voor meer tijdwinst zorgen binnen uw bestaande procedures. 

Bent u benieuwd naar meer? Neem contact met ons op via het contact formulier!